Det japanska företaget Casio, som är känt över hela världen för sina stora och fina klockor, grundades i 1946 i Tokyo av en arkitekt, Tadao Kashio. Cirka trettio år efter blev Casio en viktig del av den globala klocktillverkningsindustrin, som tillverkare av olika kända klockor.

Casio Casual AW-49H-7B

Efter att ha skapat ett fantastiskt produkt som kallas yubiwa-röret, valde Tadao Kashio och hans syskon att utveckla sina speciella mini-datorer. Efter åtta år presenterade Casio elklockan med en miniräknare och började snart expandera och göra nya produkter som ljudsegment, kameror och melodiska instrument.

Casio Collection MTP-1302PSG-7A

Det japanska företaget skapade i 1974 klockan med sin första skärm, ett avancerat armbandsur med namnet Casiotron, som hade en programmerad loggbok.

Casio Vintage W-59-1V

Deras position på den elektroniska marknaden gav det Tokyo-baserade företaget en gigantisk fördel för att skapa klockor. Casio är ett av de viktigaste varumärkena som skapar smycken och klockor, som är både avancerade och enkla. På åttiotalet gav Casio huvudmodellen en termometer och lade till en annan modell en komponent som kunde tolka 1500 japanska ord på engelska.

Casio Retro Vintage LA670WEGA-1EF

Från den tiden tillverkade Casio ett större antal modeller och gjorde fler klockor än något annat företag. De japanska urmakarna är ett av världens största klockmakare. I början av åttiotalet började Casio tilverka datorkalkylatorklockan, som innehöll en kalkylator och möjlighet att spara, namn, platser och telefonnummer.

Casio G-Shock G-8900A-1E

Företagets mål var att göra en extrem, intensiv och oföränderlig klocka som kunde klara 10 meter fritt fall och 10 meter vatten. Casio skapade mer än 200 modeller och under de följande två åren drivs den huvudsakliga G-stun klockan.
Den primära G-Shock-displayen DW-5000C släpptes i april 1983, och snart tog de nya modellerna efter. Varje modell har en specifik typ av stoppur, en startklocka och ett vattenskydd.
G-Shock-klockan visade sig vara en kolossal success hela 1990-talet, och efterfrågan på denna produkt toppade i år 1998. Under det året släpptes 220 nya modeller och Casio G-Shock ägdes av 19 miljoner individer på planeten. G-Shock är den bästa klockan till poliser, paramediker, brandmän och officerare.

Casio Sports W-210-1D

I dag innehåller klockorna klockklockssynkronisering, vilket innebär att de får tidssignaler från de mycket precisa nukleära tickerna.

Casio G-Shock och alternativa modeller innehåller idag ett Tough Solar-batteri som som ger ett uppladdningsbart batteri, och de håller lika länge som klockan.

Casio Edifice EQB-500D-1A2ER

Om du prioriterar exakthet är Casio Wave Ceptor perfekt för dig.

Casio Wave Ceptor klockor har en fantastisk precision.

Casio Wave Ceptor-klockan innehåller klockor från andra Casio-linjer, så du behöver inte välja mellan Wave Ceptor och G-Shock.

Casio Databank DBC-32-1A

Detta innebär att du kan ha tuffheten i din G-Shock (eller Pro-Trek) och även Wave Ceptorens exakthet.
Kostnaden för klockorna i Casio Wave Ceptor-linjen skiljer sig också. Därför kan du välja den prisklassen som passar dig perfekt.

Casio G-Shock GA-110TS-1A4ER

Casios klockor har allt det du önskar från en klocka.

Oavsett om du behöver en Premium-variant av Casio G-Shock, av sportmaterial och ultra-exakthet, eller en Premium-variant av Casio Edifice  – Casio Premium linjen kommer att ha allt det du söker efter.

Casio Collection MTP-1234PGL-7A

Casios klockor har allt det du önskar från en klocka.

Oavsett om du behöver en Premium-variant av Casio G-Shock, av sportmaterial och ultra-exakthet, eller en Premium-variant av Casio Edifice  – Casio Premium linjen kommer att ha allt det du söker efter.

Casio Sports SGW-300H-1A

Den bästa delen av Casio Premium-serien är Casio G-Shock MT-G (Metal Twisted G-Shock) klockor. De har de bästa standarderna för design och grundlig testning. De är trendiga, raffinerade och kända klockor. Dessa klockor kan tåla mycket mer än de flesta klockorna

och om du söker Casio Premiums crème de la crème, är Casio Premium det bästa valet. Du måste använda lite mer pengar än vad du skulle för de vanliga Casio klockorna, men när du har den bästa klockan på din handled – så vet du att pengarna är väl spenderade! Oavsett om det är den bästa kvalitéen MT G-Shock eller en Premium Edifice-klocka du är ute efter, kommer du att älska ditt köp!

Konklusion

Casio har många fantastiska klockor, i alla prisklasser. Vad det än är du söker, ser du at Casio har et extraordinärt urval av klockor – vilket är anledningen till att Casio passar alla.

Oavsett vilken prisklass du söker.

Hälsningar från team Bilablau