När Shiseido bolaget bildades var det en milstolpe i skönhetsindustrins historia. Detta japanska varumärke med en strålande historia har uppnått stor popularitet och har uppnått en säker position som världens fjärde största företag. Det grundades av Arinobu Fukuhara år 1872 i Tokyo som ett banbrytande apotek. Det som är mycket fascinerande med Shiseido, är deras fusion av västens och östens konst, vetenskap och farmakologi tillsammans med deras huvudmål: att skapa en produkt av exceptionell kvalitet. År 1915 tog Arinobus son Shinzo över företaget och det blev en stor succés. Shinzos noggranna forskning och utforskning av amerikansk farmakologi och intresse i naturliga ingredienser av hög kvalitet var mycket givande och gav så småningom Shiseido-make-up, kosmetika, hårvårdsprodukter och dofter en stor framgång.

Stort utbud av hårvårdsprodukter

Det säregna namnet Shiseido kommer från en forntida kinesisk text som kallas I Ching, som betyder ”Förändringarnas bok.” Shiseido-utbildad personal samlade ingredienser från naturen och utvecklade rätt teknik för att få de bästa resultaten från deras produkter.

Företagets bidrag till frisör industrin är också ovärderligt. frisörer och privatkunder kommer att få chansen att njuta av ett brett utbud av schampo, såsom Silk Moisture Shampoo från Senscience linje som skyddar och ger näring åt håret med mandelextrakt och silkesprotein eller Senscience Balancing Conditioner som återfuktar och ger naturliga sockerarter och vitamin B.

Shiseido har alltid försökt att bekämpa slitet och skadat hår och det dröjde inte länge innan experterna insåg att schampo och balsam behöver en kompletterande produkt som ger total vård till håret. Intensive Treatment Hair Mask, Syntetisk Complex och Cuticle Conditioner Complex (D-DM) regenererar skadat hår.

Om du vill bekämpa slitet och skadat hår är Anti-Frizz Treatment perfekt. Den innehåller Vitalock-6, som reparerar och stärker håret från insidan och ut.

En Essential Makeup Kit

Shiseido är ett företag som värdesätter perfektionism och alla deras beautifiers bearbetar inte bara håret. Paperlight Cream Eye Color ger till exempel dina ögonlock en rik färg, men den ger också en fjäderlätt finish och fukt med Super Hydro-Wrap Vitalizing DE EX. Full Lash Multi-Dimension Mascara är en produkt som ska användas med din ögonskugga och ett produkt som ger dig vackra ögon.

Shiseidos filosofi var att använda naturliga ingredienser och han var i kontakt med naturen. Shinzo och hans apotekare förde samma värden vidare när de började skapa hudvårdsprodukter. Synchro Skin Liquid Foundation innehåller hourmothers och st. John’s Wort Extract, som bekämpar skador och ger felfri täckning. Transparent Loose powder innehåller Bio-Evening Primrose Oil, vilket ger en fuktig och en slät yta.

En linje som bekämpar hudens åldrande

Shiseido har alltid tänkt att apotek och kosmetika var två oskiljaktigt förbundna storlekar. När kvalitet och efterfrågan steg, fik deras anti-aging produkter ständigt bättre kvalitet. Advanced Essential Energy Body Firming Cream innehåller många antioxidanter som skyddar huden och ger et mjukare, glänsande kropps glöd. Shiseido får kvinnor att se mer eleganta, självsäkra och attraktiva ut.

Shiseidos krämer innehåller också närande ingredienser som lakrits och Okura Extract, Uji Green Tea, Oshima Sakura Leaf och många andra japanska ingredienser som stramar huden och ger ett mer ungdomligt utseende. Några av dessa krämer är Future Solution LX Intensive Firming Contour Serum, Perfekt Hydrerande BB Cream, Ibuki Refining Moisturizer, Bio Performance Lift Dynamic Cream, Bio Performance Glow Revival och många andra.

Effektiv solvård

1993 introducerades en bred solskydds linje, som också innehåller åldrings dämpande ingredienser, fuktgivande egenskaper och solskyddsmedel. Expert Sun Aging Cream är en mineralbaserad solkräm som passar alla hudtyper, inklusive barns fina hud. De flesta solskyddsmedel från detta varumärke har WetForce Technology, vilket förstärker krämens kraft när det drabbade området kommer i kontakt med vatten. De ger också bredspektrum skydd, vilket fördröjer bildandet av åldrings indikatorer. Sun Protection Stick Foundation SPF37 använder SuperVeil UV 360TM-teknik som vårdar huden.

Under årens lopp har många kvinnor också visat sin kärlek till den utmärkta själv bruns lotionen Brilliant Bronze som lugnar och skyddar huden med en hjälpande hand från vitamin B,

samtidigt som det ger en vacker och sensuell glöd.

Vårt favoritföretag i Japan strävar ständigt efter att möta alla enskilda kunders önskemål och behov, och det är just det som är orsaken till deras framgång och kvalitet.

Produkter för män

Shiseido har alltid tvingat att driva gränserna och skapa bättre och bättre produkter. År 2004 lanserade de en mycket intressant hudvårdsprodukt ”Apes and Gentlemen” bara för män. Detta gav män ett brett utbud av vårdalternativ.

Som åren går över, utsätts en modern man för faktorer såsom föroreningar, stress och UV-strålar som orsakar djupa linjer och rynkor i huden. Lyckligtvis lanserades de anmärkningsvärda Shiseido-produkterna som vård för huden. Oavsett om du väljer män Moisturizing Emulsion, Rosemary eller Super Bio-Ye Rich Rich Men Total Revitalizer får du fantastisk kvalitet.

Oöverträffad kvalitet

När man talar om Shiseido måste man också nämna några av de mest framträdande parfymerna. Ever Bloom Eau de Toilette är et symbol på orörd natur, ofattbar energi och femininitet. Den innehåller noter av lotus och hinoki träd. En annan fantastisk doft är Energizing Eau de Parfum.

Shiseido är ett familjeföretag med en 140-årig tradition, levande historia och överlägsna produkter som har fyllt badrum på lyxhotell och privata hem i hela världen under många år. Shiseido är ett annat ord för kvalitet och deras produkter ger alltid en skön kroppsupplevelse.

Hälsningar från Bilablau.