Trots att äggkokning verkar lika lätt som att gå upp på morgonen, finns det faktiskt massor av människor som anser det ganska svårt att koka ägg. Chanserna att vitan blir underkokt eller äggulan får en fel konsistens är betydligt höga, och för att inte tala om problemen med äggskalning. Om du vill undvika att spendera för mycket dyrbar tid i köket, har hushållsapparatstillverkare kommit med den fantastiska ideen att skapa en liten apparat som kallas ”Egg Boiler. Men innan vi redogör för alla fördelar med den här pålitliga gadgeten, låt oss berätta om några av de viktigaste hälsofördelarna med perfekt kokta ägg.

Bra för din vikt

Ägg är stora proteinkällor som ger våra kroppar nästan outtömlig energi och gör oss hälsosamma. Dessutom innehåller ägg lite fett, har låga kalorier och anses innehåller mycket protein som är grundläggande komponenter för korrekt viktreglering. Slutligen kan muskelstyrkan i hög grad ökas med lämpligt äggintag.

Särskilt fördelaktigt för hår, naglar och ögon

Vet du vad som händer om du äter ett ägg om dagen? Med tanke på att ägg är rika på lutein och zeaxanthin, kan du lätt undvika risken för tidigt gråt hår. När det gäller naglar och hår påverkar hög koncentration av svavel, vitaminer, mineraler och antioxidanter positivt hälsan hos de ovan nämnda kroppsdelarna.

Ökad hjärnfunktion

En annan sak ägg innehåller är kolin, ett näringsämne som gör hjälper med att reglera nervsystemet, hjärnan och den övergripande kardiovaskulära hälsan. Det upprätthåller också strukturen i hjärncellsmembran som möjliggör överföring av meddelanden från hjärnan till muskler och nerver. Och kanske är en av de mest framträdande fakta är at att när man äter ägg uppmuntrar man fosterhormonutveckling och hämmar olika fosterskador.

Även om en utmärkt äggkonsistens kan uppnås med hjälp av Rice Cooker, till exempel, ger en Egg Boiler, som kostar nästan ingenting, fortfarande imponerande resultat. Professionella kockar har fantastiska erfarenheter med detta produkt, först och främst för att den är lätt att använda och de sparar tid.

Rätt apparat vid rätt tidpunkt

Den fantastiska Tristar Egg Boiler EK-3074 är först och främst är effektiv, modern designad och otroligt enkel att använda. Den kan koka ägg precis som du vil önskar – SOFT, MEDIUM eller HARD, samtidigt som du sparar vatten och tid. Den är enkel att använda. Du behöver bara fylla mätkärlet med vatten till önskad fasthet, tryck på strömbrytaren och vänta i några minuter tills signalet låter och Enheten stängs av automatiskt. Dessutom har den integrerade nålen en viktig funktion. Den sticker hål på luftfickan i äggskalen för att förhindra att skalet spricker. Den genererade ångan släpps genom ventilen placerad på det genomskinliga locket. Det är inte konstigt at äggkokare blir mer och mer populära över hela världen.

Den bästa äggskalningsmetoden

När dina ägg har kokats till perfektion, kommer det inte att vara ett problem att skala dem. Vanligtvis, när du börjar att skala ett ägg som har kokats i en vanlig gryta, försämrar du ofta den släta ytan eller äggskalen fastnar under naglarna, vilket orsakar smärta. Äggkokare har den speciella förmågan att när du har kokat ett ägg i en äggkokare blir det mycket enklare att skala dem.

 • Så snart du har tagit ägget ur kokaren, svalka dem med kallt vatten.
 • Nästa steg är att spricka skalet i varje ände med en matsked.
 • Slutligen skala med hjälp av tummen. Den släta äggytan kommer bara att visas om du tar bort både skalet och det tunna vita membranet.

Hur äggkokaren fungerar:

 • Placera äggkokaren upprätt på en stabil, plan yta.
 • Fyll mätbägaren med motsvarande mängd kallt vatten beroende på önskad fasthet och antal ägg. Om du till exempel vill ha 4 medel kokta ägg fyller du behållaren på linjen som motsvarar medel kokt nummer 4 och häll sedan vatten i behållaren.
 • Stick hål på luftfickan på ett äggskal med den integrerade äggnålen för att förhindra att äggen spricker under tillagningen.
 • Sätt ägg på ägghållaren. Placera ägghållaren (fylld med ägg) på vattenfacket och stäng locket.
 • Slå på maskinen och kontrollampan tänds.
 • Så fort ägget är klart kommer ljudet att låta, ljuset släcker och pannan stängs av automatiskt.
 • Ta bort ägghållaren med ägget från facket och håll dem under kallt vatten för att avsluta kokningsprocessen.
 • Efter en kort nedkylningstid på cirka 5 minuter kommer du att kunna använda äggkokaren igen.
 • Koppla ur apparaten efter användning.

Ägg är gamla symboler på återfödelse och fertilitet och har därmed en framträdande position inom religiösa sammanhang. Med tanke på hur näringsrika kokade ägg är och den stora mängden vitaminer, mineraler och olika proteiner de innehåller är det lätt att förstå.

Hälsningar från Bilablau.