Marc Jacobs, som en gång var en blyg pojke, har gjort mycket för att så småningom bli en anmärkningsvärd person av inflytande. Marc föddes i 1963, i New York City. Efter att ha förlorat sin far, fick han många problem med sin oroliga mamma. Sedan flyttade han in med sin mormor. Hans mormor var den första person som trodde på honom. Hon blev han ledande stjärna som gav honom stöd och uppmuntran.

Marc Jacobs visade i en tidig ålder ett stort intresse för att designa och Marc var fast besluten att han skulle nå sin dröm; att bli modedesigner.

Mode som ett medel för självuttryck

Jacobs studerade i början på högskolan för konst och design och arbetade också i klädbutiken Charivari, vars personal såg att han hade en extraordinär talang. Därför bad de Marc Jacobs om att designa tröjor för butiken. Detta var början på en stor karriär för Marc Jacobs. Faktum är att det här arbetet av hans betonade starten på en glittrande karriär. Marcs stora talang och hårda arbete, gav honom Perry Ellis Gold Thimble Awards och titeln Design of the Year vid examen 1984.

I början av hans karriär upplevde Marc Jacobs mycket fiasko, men upplevde också många framgångar. Han fick mycket erfarenhet hos Perry Ellis corporation och detta gav honom succés senare. Jacobs ”grunge” har fått mycket beröm av kritikerna men har aldrig blivit en kommersiell succés. Därefter visade han återigen sin färdiga färdigheter genom att arbeta som kreativ chef för Louis Vuitton 1997-2004. Efter att han hade fått mycket erfarenhet, vågade Marc Jacobs att starta sin egen verksamhet genom vilken han helhjärtat kunde visa sin konstnärliga förmåga och visa världen vad han verkligen tycker och känner.

Utöver ett brett sortiment av herrkläder, damkläder, smycken, klockor, barnkläder och tillbehör som säljs i över 200 butiker över hela världen, är Marc grundligt engagerad i tillverkningen av dofter. Ända sedan år 2001 har denna kända modeskaparen skapat dofter som har charm och personlighet.

Många fantastiska dofter

Marc anser allt för varande möjligt när det gäller parfymer. En av hans mest populära dofter är Daisy-linjen. Daisy är förtrollande och enkel och ger frid i sinnet. Det är en sann personifiering av optimism och positiva tankar; en parfym med blommiga dofter.

Faktum är att varje enskild utgåva av, inklusive Daisy Dream, Daisy Eau So Fresh, Daisy Shine och många andra, har sin egen berättelse att berätta men alla är på något sätt sammankopplade och har en känsla av ungdom. På flaskan finns det ett tilltalande blommönster.

Dofter med olika personligheter

På grund av Marc Jacobs ständiga lust att förbättra sig och aldrig upphöra med att skapa, är Marc hårt arbetande och ambitiös. Han är en man som har nått alla sina mål. Parfymen Decadence är ett fantastisk exempel på Marc Jacobs kvalitet. Den presenteras i en revolutionerande flaska som har formen av en av Jacobs ikoniska handväskor. Decadence avslöjar en ny, hittills okänd sida av Marc. Som Marc Jacobs själv säger: ”Decadence is all about a good girl being bad…” – medan Daisy är feminin och helt söt, går Decadence tillbaka till 1920-talet och symboliserar glamour, lyx och rikedom. Den överraskande blandningen med champagne, kaprifol, saffran och iris tar bäraren på en spännande resa som instinktivt fyller henne med passion.

I en intervju nämnde Marc att människor kommer till honom på gatan och på flygplatser och säger hur mycket de tycker om hans dofter. Majoriteten av hans kunder känner mannen bakom dofterna. Hans parfymer är fulla av oväntade intryck.

Marc Jacobs har lärt oss alla att det finns många sätt at skämma bort dig själ på. Daisy Eau So Fresh lotion samt Daisy Body Lotion tillåter njutning och för vissa kan de också fungera som ersättning för en parfym. Detta närande alternativ är en fullständig perfekt kräm som kommer att vårda din kropp på bästa sätt. Det är knappast något mer förföriskt och sensuellt än en slät, glödande hud med en feminin doft. Ge dig själv denna sköna känslan.

En av de främsta anledningarna till att Louis Vuitton har uppnått en sådan internationell berömmelse är definitivt Marc Jacobs. Marc Jacobs skapar också kläder och han experimenterar med olika element för att skapa kläder, dofter, smycken med mera. Marc är en excentrisk man som hämtar inspiration från våran livsstil. Hans extravagans, goda fantasi och känsla för innovation har placerat honom på listan över de 100 mest inflytelserika människor i världen. Som han själv en gång har sagt: ”När allt kommer till allt, älskar jag uppmärksamhet.”

Hälsningar från Bilablau.