Vi kopplar vanligtvis grillning med varma sommardagar, trädgård och sköna stunder. Grillning är kanske en av de främsta anledningarna till att stadsborna på något sätt känner sig avundsjuka på dem som får njuta av sina trädgårdar. Den goda nyheten är att det finns alternativa grill metoder som inte nödvändigtvis innebär att man är utomhus. Både utomhus- och inomhus grillning har sina egna fördelar men sistnämnda används idag i stora mängder av mataffärer, restauranger och hushåll av ekonomiska skäl, bekvämlighet, hälso ändamål med mera.

Varför ska jag överväga att köpa en kontaktgrill?

Det finns en massa skäl till varför man bör välja inomhusgrill. Med dessa kan du laga vilken mat som helst hur som helst. Några av de mest relevanta skälen till deras goda rykte är:

Snabb tilberedning av mat – Traditionella grillar kräver vanligtvis kol, trä och glöder som kan vara farliga för oerfarna personer. På samma sätt tar förberedelsen ganska lång tid och för inte att nämna röken som produceras. Tvärtom kan kontaktgrillar ge resultat efter nästan ingen tid vilket automatiskt innebär betydligt mindre tillagningstid.

Mindre röra – för dem som hatar tanken om att få sina händer smutsiga med sot och aska eller avskyr rengöring, är kontaktgaller en bra permanent lösning. Kontaktgrillen är också enkel att förvara och tar inte upp mycket plats.

Lätt värmekontroll – Det är ibland ganska svårt att kontrollera en kolgrill. Kontaktgrillar använder teknik som reglerar värmen extremt exakt. Med den justerbara termostaten och överhettningsskyddet ger inomhus grillar perfekt manövrerbarhet och snabb grilltid.

Flera matlagningsmöjligheter – Smörgåsar av olika slag, olika typer av kött, fisk, olika grönsaker, bröd och en mängd kan lagas på en inomhusgrill.

Autentisk matsmak – Många skulle tro att grill i lägenheten leder till sämre smak än utomhusgrill, men det behöver verkligen inte vara sant. Läcker smak såväl som proteiner och vitaminer kommer inte att utelämnas från din mat när du använder en kontaktgrill.

En grill för alla säsonger

Det finns många kontaktgrillar på marknaden till bra priser och därför har alla möjlighet att bli en skicklig grillmästare och varje matleverantör har stora möjligheter att expandera sin verksamhet. Dessa maskiner har värmeelement som gör att du kan laga precis vad du önskar. Ett utmärkt exempel är Contact Grill GR-2840 som kan ge dig en snabb, hälsosam måltid med fisk, kött eller paninis. Cecomix 3022 700W Kontaktgrill är till exempel utrustad med nonstick-stenbeläggning. Andra inomhus grillar använder liknande teknik och det är inte konstigt att de har upplevt en sådan explosiv tillväxt i popularitet under de senaste åren. Här presenterar vi några lättlagade och välsmakande recept.

Marinerad Flank Steak

Detta recept är perfekt för dem som älskar marinad. Om du aldrig har fått en flank biff förut, kan det här vara din chans. Du får 4 portioner för huvudrätten som du och din familj helt enkelt kommer att älska.

Ingredienser (4 portioner)

Marinad

 • ¼ kopp honung
 • ½ kopp reducerad natrium sojasås
 • ¼ kopp rapsolja
 • ¼ kopp teriyaki sås eller ¼ kopp teriyaki marinad
 • 4 vitlöksklyftor, malet
 • 1 tesked gingerroot, malat

Biff

 • 0,5 kg flankbiff

Instruktion

 1. Kombinera alla marinerade ingredienser i en stor påse.
 2. Lägg biffen i påsen med resten av ingredienserna och försegla den
 3. Låt det sitta i kylskåpet i minst 2 timmar (upp till 24 timmar).
 4. När du är redo, ta bort biffen från påsen och grilla den med din kontaktgrill
 5. Grilla i 12 till 14 minuter (160 grader F för medium).
 6. Om du vill servera marinaden som en sås, koka den i en liten kastrull och minska värmen.
 7. Smaklig måltid

Thai Grillad Kyckling Lår

Om du fortfarande inte har bestämt vad du ska laga till middag, är det här en idé. Den underbara blandade doften av såser, kött och kryddor kommer att smaka härligt och öka din aptit ännu mer.

Ingredienser (4 portioner)

 • 12 benfria skinnlösa kycklinglår
 • 1/3 kopp hackad färsk basilika
 • 1/3 kopp hackad färsk koriander
 • 1 matsked hackad ingefära
 • 1 matsked malet vitlök
 • 1 matsked malat chili
 • 1 ½ msk sojasaus
 • 1 ½ msk fisksås
 • 1 ½ msk olivolja
 • 1 ½ msk brunt socker

Instruktion

 1. Kombinera alla ingredienser utom kyckling i en skål
 2. Blanda väl
 3. Lägg till kyckling och lämna för att marinera i minst en timme, helst längre.
 4. Grilla kycklinglåren på din tidigare uppvärmda kontaktgrill tills de uppnår en attraktiv guldbrun färg.

Grillad Broccoli

Detta recept kommer speciellt älskas av hälso entusiaster. Broccoli är en stor källa till vitaminer, fiber och kalium, plus det fungerar som en kraftfull antioxidant som vårdar kroppen. I kombination med olika såser och kryddor ger denna rätt en frisk, skön smak.

Ingredienser (4 portioner)

 • 4 matskedar olivolja, uppdelad
 • 2 matskedar fräsch citronsaft
 • 1 tsk vitlökspulver eller finhackad vitlök
 • Nybakad svartpeppar, efter smak
 • 5 till 6 koppar broccolifloretter
 • ½ kopp riven parmesanost
 • Havsalt, efter smak

Instruktion

 1. Placera 3 matskedar olivolja i en stor skål och tillsätt gradvis citronsaft, vitlökspulver och peppar. Vispa tills helt kombinerat
 2. Fyll broccoli till marinaden, kasta med händerna för att belägga väl. Låt det stå vid rumstemperatur i 15 till 20 minuter
 3. Förvärm din kontaktgrill
 4. Grilla broccoli (cirka 10 minuter) och kontrollera konsistensen med en gaffel.
 5. Strö över det mesta av parmesanosten och krydda med salt.

Recepten är också perfekta för utomhus grillar, kokplattor eller andra slags grillpannor. Du kommer säkert att märka en liten skillnad i smak som de flesta ignorerar, men om du använder korrekt matlagningsteknik och hittar ekologiska och godkända ingredienser, kommer du helt säkert att få en skön smak och viktiga näringsämnen. Kontaktgrillar har fått stor popularitet på grund av deras tid och energibesparande egenskaper, förmåga att göra hälsosamma måltider utan röra och krångel, och viktigast av allt, ger de möjlighet att grilla inomhus utan an

Hälsningar från Bilablau.